Svenska Musikbiblioteksföreningens årsmöte med
utbildningsdagar 13-14 april 2000

Det nya millenniet till ära hade vi ett extra ambitiöst program som sträckte sig över två dagar med studiebesök både i Malmö och Köpenhamn.

Årsmötet ägde rum i Malmös nya stadsbibliotek, ritat av den danske arkitekten Henning Larsen och invigt i september 1999. Vi fick naturligtvis också en visning av biblioteket, som är utnämnt till ett av världens tolv vackraste av den internationella biblioteksorganisationen IFLA.

På torsdagen ingick också ett uppskattat föredrag av kompositören Rolf Martinsson, verksam som teorilärare på musikhögskolan i Malmö och en av grundarna av FUTIM (Föreningen Unga Tonsättare i Malmö). Dagen avslutades med besök på Musikhögskolans bibliotek där den nyutnämnde chefen Britt Roslund bjöd på sherry.  Därefter gemensam middag.

Fredag morgon tog vi flygbåten till Köpenhamn för att göra ett studiebesök på "Den Svarta Diamanten" - den spektakulära tillbyggnaden av Det Kongelige Bibliotek, ritad av århusarkitekterna Schmidt, Hammer & Lassen. Niels Krabbe, chef för det nyinrättade Center for Musik og Teater,  visade oss run och berättade entusiasmerande om bibliotekes nya roll och många nya initiativ. Som extra krydda fick vi se Dronning Margrethe besöka biblioteket för att motta en gåva inför sin 60-årsdag på söndagen.

Program:

Torsdag:
årsmöte 13.15-14.00 (Malmö stadsbibliotek, Regementsgatan 3)
Föredrag av Rolf Martinsson 14.00-15.00
Kaffe 15.00-15.30
Visning av Malmö stadsbibliotek 15.30-16.30
Visning av Musikhögskolans bibliotek 17.30-18.30

Fredag:
Flygbåten Pilen 8.00
Den Svarta Diamanten 9.15-12.00